Mitä pörssisähkö on?

Nord Pool on Pohjoismaissa toimiva sähköpörssi, jonne sähkön tuottajat tarjoavat omaa tuotantoaan myyntiin ja sähkön ostajat kokoontuvat ostamaan sähköä. Tällaisen kaupankäynnin kohteena olevaa sähköä kutsutaankin pörssisähköksi. Sähköpörssi toimii samalla periaatteella kuin muutkin raaka-ainepörssit eli kaupankäynnin kohteena olevan hyödykkeen hinta muodostuu puhtaasti kysynnän ja tarjonnan mukaan. PKS Priimaplus -sähkösopimus tarjoaa sinulle mahdollisuuden ostaa näin valmiiksi kilpailutettua pörssisähköä yrityksesi käyttöön päivän hintaan.

Tutustu tarkemmin Priimaplus-sopimukseen!

slide
slide
slide
slide
slide
slide
porssisahko_suomi_sanakirja

Pörssisähkö-Suomi-sanakirja

Hinnankiinnityspalvelu

Hinnankiinnityspalvelussa valtuutat PKS:n pörssisähkön ammattilaiset tekemään hintakiinnityksiä puolestasi. Hintakiinnityksillä tavoitellaan yrityksesi kannalta ennustettavaa ja kohtuullista hintatasoa suurinta riskitasoa vältellen. Kaikkien tekemiemme hinnankiinnitysten tavoitteena on tuottaa yrityksellesi hintaetua hinnankiinnitysstrategian puitteissa.

Lehmän hermot

Joskus on väitetty, että pörssisähkö ja sen käyttäminen vaatii lehmän hermoja, mutta PKS Priimaplus sopii myös heikkohermoisimmille! Käytä pörssisähköä tuntihinnoilla, kiinnitä sähkön hinta osittain tai kokonaan jopa kahdeksi vuodeksi tulevaisuuteen tai valitse helppo Hinnankiinnityspalvelu, niin sähkön hinta on aina ajan tasalla.

Nerokkuus

On älykästä olla nerokas! Priimaplus on uudenlainen nerokas sähkösopimus, joka yhdistää kiinteähintaisen ja tuntihintaisen pörssisähkösopimuksen parhaat puolet helppokäyttöisellä tavalla ja antaa kokeneiden asiantuntijoidemme osaamisen yrityksesi käyttöön.

Nord Pool

Nord Pool on pohjoismainen sähköpörssi, jossa sähkön tuottajat tarjoavat tuotantoaan myyntiin ja sähkön ostajat tekevät ostotarjouksia. Kauppa syntyy, kun halvin myyntitarjous ja korkein ostotarjous kohtaavat. Kauppaa tehdään spot-hinnan lisäksi myös johdannaisilla, joiden avulla sähkön osto- tai myyntihinnan voi vakauttaa pidemmälle aikavälille tulevaisuuteen.

PKS

PKS on lyhenne nimestä Pohjois-Karjalan Sähkö Oy. Olemme valtakunnallinen sähkökauppias ja toiminta-ajatuksemme on kehittää ja tuottaa nykyaikaisia energiapalveluja, joilla asiakkaamme voivat helpommin hallita omaa energian käyttöään ja kustannuksiaan.

PKS Live

PKS Live on helppokäyttöinen nettikäyttöliittymä, jolla voit seurata kaikkien Priimaplus-käyttöpaikkojesi sähkönkäyttöä ja kustannuksia lähes reaaliaikaisesti. Voit myös vakauttaa sähkön hintaa tekemällä hintakiinnityksiä etukäteen valitsemillesi ajanjaksoille tulevaisuuteen.

Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjala on Itä-Suomessa sijaitseva maakunta, jossa vielä vuodenajat erottaa hyvin toisistaan ja ilma kevyttä hengittää. Pohjoiskarjalaiset ihmiset ovat tunnettuja erityisesti eloisasta ja lupsakasta luonteestaan.

Profiilivaikutus

Kiinnittäessäsi sähkön hintaa, voit vielä vaikuttaa toteutuvaan laskutushintaan sen mukaan, kuinka yrityksesi sähkönkäyttö jakautuu halvimpien ja kalliimpien pörssisähkön tuntihintojen kesken. Tämä ns. profiilivaikutus on asiakkaillamme keskimäärin ollut +/- 0,3 senttiä kilowattitunnilta.

Spot-hinta

Spot-hinta on Pohjoismaisessa Nord Pool -sähköpörssissä muodostuva sähkön hinta jokaiselle tunnille vuorokaudessa.

Katso PriimaPlus-tuotteen hyödyt

Liity nerojen joukkoon!

Lotta Lilja

Lotta Lilja

+358 40 9223322
Soita meille, niin kerromme, kuinka helppoa energiakulujen hallinta nykyään on!